Előfizetői tartalom

Brutálisan átárazta építőipari szerződéseit az állam

Portfolio
Az év elején annak ellenére óriási mértékben ugrott meg az építőipari vállalatok rendelésállománya, hogy az új szerződések kifejezetten visszafogottan alakultak. A példátlan jelenségre az a magyarázat, hogy a jelentős költségnövekedés hatására a szerződéseket újraárazták. Ebben a folyamatban szinte biztosan az állam járt az élen.

Különös jelenségre bukkantunk a Központi Statisztikai Hivatal év eleji építőipari jelentésében. A 2021 decemberi 2100 milliárd forintról az ágazat rendelésállománya 3200 milliárd forintra száguldott. Az egyetlen hónap alatt mutatott 50%-os (1100 milliárd forintos) emelkedés példátlan az építőiparban. A fejlemény azonban nem önmagában ezért különös, hiszen akár gondolhatnánk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés