Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: a magyar ellenkezés miatt félretehetik akár az egész uniós olajembargós ügyet (2.)

Portfolio
Nagyon frusztráló látni, hogy miközben a hatodik uniós szankciós csomag mintegy 90%-áról megegyeztünk, mégsem tudunk haladni az elfogadással, mert az olajembargó ügyében Magyarország vétóval fenyeget, ezért felmerült az az ötlet, hogy ezt a kérdést kivesszük és egyelőre félretesszük a szankciós csomagból és úgy haladunk – jelezték a radikális tervet név nélkül uniós diplomaták a Politiconak. Frissítés! A Portfolio információi szerint ez a szétválasztás csak egy felmerült ötlet, nem egy hivatalos javaslat és az olajembargó ügyéről leghamarabb valószínűleg csak a jövő hétfői külügyminiszteri találkozón lesz újból érdemi vita, amely eseményt Joseph Borrell uniós külügyi főképviselő fontos állomásnak nevezett.

A brüsszeli lapnak az egyik forrás ezt a szétválasztási tervet annyiban máshogy mondta el: lehet, hogy az olajembargós tervnek csak a vezetékes szállításra vonatkozó részét vennék ki a csomagból, hiszen azt a magyar kormány is támogatná, hogy a tengeri szállítási orosz kőolajat és finomított termékeket betiltsák. Egyelőre nem világos, hogy a ma reggeli rendes uniós nagyköveti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés