Előfizetői tartalom

Powell szerint fájdalmas lehet az infláció elleni harc - a 75 bázispontos emelésről is beszélt

Portfolio
Nehéz helyzetben van a jegybank, az infláció elleni harc fájdalommal járhat - mondta Jerome Powell Fed-elnök a Marketplace-nek adott interjújában. Powell az interjúban többször is kihangsúlyozta, hogy az elsődleges cél az infláció mérséklése, és a múltkori üléssel ellentétben ezúttal a 75 bázispontos kamatemelést sem zárta ki.

Powell az interjúban megemlítette, hogy a Fed sajtótájékoztatóit főleg a sajtó képviselői, közgazdászok és piaci szereplők figyelik, ő viszont fontosnak tartotta, hogy üzenetet küldjön az amerikai átlagembernek is. Powell azzal kezdte a múltkori sajtótájékoztatót, hogy együttérzését fejezte ki a magas infláció miatt, és megerősítette, a Fed elkötelezett annak letörése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés