Előfizetői tartalom

Fontos nap lesz ma az uniós olajembargó ügyében, de döntés nem várható

Portfolio
Ma kerül sor Brüsszelben az uniós külügyminiszterek szokásos havi értekezletére, amelyen tárgyalnak a hatodik oroszellenes szankciós csomagról, így az olajembargó ügyéről is, de egyelőre döntés nem várható, hiszen ez a téma nem is annyira a külügyi vezetők asztala. Az ülés azért is fontos, mert részt vesz rajta az ukrán külügyi vezető is, illetve mellette a kanadai tárcavezető, továbbá a hat nyugat-balkáni ország külügyminisztere is, így a mai esemény sok témában – így az olajembargó ügyében is -  inkább az álláspontok tisztázását segítheti. Később az ülésre érkező tagállami miniszterek mind azt érzékeltették, hogy kell még egy kis idő, mire a hatodik szankciós csomagon belül az olajembargó ügyében is megoldás születik, így tehát ma tényleg nem várható döntés.

Közel két hete mutatta be az Európai Parlament előtt Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök a hatodik uniós oroszellenes szankciós csomagot, de egyelőre továbbra sincs döntés róla, és az sem látszik, hogy mikor születhet meg. A brüsszeli Politico és az orosz TASZSZ egybehangzó információi szerint egy uniós illetékes azt közölte a mai külügyminiszteri ülés előtt:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái