Előfizetői tartalom

Kieső külföldiek, infláció, drágulás - Mi lesz így a magyar szállodákkal?

Globálisan még nem tért magához a szektor, azonban érezhető a fellendülés a koronavírus-járvány okozta nehézségek után a hazai turizmusban - mondta a Portfolio-nak Kovács Balázs. A Danubius Hotels vezérigazgatója óvatos optimizmussal tekint a közeljövőre, már csak azért is, mert a Budapest Airport 80 százalékra várja a kapacitások visszarendeződését 2019-hez képest. Tehát, turista várhatóan lesz, ugyanakkor az orosz-ukrán fegyveres konfliktus miatt kieső orosz vendégek hiányát bizonyos hazai desztinációk valószínűleg megsínylik. A vezérigazgató értékelve a hazai turizmusfejlesztést megjegyezte, hogy a hazai szállodaipar szempontjából rendkívül fontosak a nemzetközi sportesemények; vonzóvá teszik mind az országot, mind a fővárost a turisztikai attrakciók, azonban egy dolog még hatalmasat tudna lendíteni a fővárosi hivatás- és konferenciaturizmuson. Utóbbira egyébként nagyon nagy szükség is van: a vidéki szállodák foglaltság tekintetében jól állnak, azonban ez a főváros számára nem megnyugtató, mivel az utolsó járvány előtti békeévben, 2019-ben az országos szállodapiac bevételének a fele Budapesten keletkezett. A szállodaárak kapcsán Kovács Balázs rávilágított, hogy a növekvő energiaárak és a bérinfláció következtében jelentősen megnőttek az önköltségeik, ez pedig a drágulásban tükröződik.

Húsvétkor tömve voltak a hazai szállodák, teltházzal működnek a hosszúhétvégék. Az égben vannak a szállodai árak, de a jelek szerint ez sem szab gátat a magyar turizmus szárnyalásának. Nyárra garantáltan megtelik a Balaton, idén újra megszervezik a Sziget fesztivált, amelyre jól fogynak a jegyek és bérletek, egyes napokon akár teltház is elképzelhető, így külföldi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés