Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: rendkívüli beavatkozást engedne Brüsszel, ha leállnának az orosz gázszállítások Európába

Portfolio
Lazítana a versenyjogi szabályokon az Európai Bizottság arra az esetre, ha teljesen leállnának az orosz gázszállítások az Európai Unió felé azért, hogy a lakosságot és a vállalati szférát minél inkább kímélják az elszabaduló gázárak hatásaitól – tudta meg a Welt am Sonntag egy készülő bizottsági tervből. A Frankfurte Allgemeine Zeitung (FAZ) is megszerezte a szóban forgó bizottsági papírt és ebből az rajzolódik ki, hogy az európai tőzsdei gázáraknál szabna meg egy felső korlátot a Bizottság, de jóval az eddigi történelmi csúcs felett, hogy minél kisebb legyen a beavatkozás állami költségvetési terhe és minél kevésbé riasszák el az uniós gázpiacról az oroszokon kívüli beszállítókat.

A tőzsdei gázárakba való esetleges beavatkozás rendkívüli lépés lenne Európában, igaz rendkívüli idők rendkívüli helyzetének kezelésére lenne hivatott. Éppen ezért fontos az, hogy mi van abben a készülő anyagban, amit várhatóan szerdán jelent majd be az Európai Bizottság. Ez az anyag az orosz fosszilis energiahordozókról való leválás uniós tervének részleteit rögzíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés