Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: rendkívüli beavatkozást engedne Brüsszel, ha leállnának az orosz gázszállítások Európába

Portfolio
Lazítana a versenyjogi szabályokon az Európai Bizottság arra az esetre, ha teljesen leállnának az orosz gázszállítások az Európai Unió felé azért, hogy a lakosságot és a vállalati szférát minél inkább kímélják az elszabaduló gázárak hatásaitól – tudta meg a Welt am Sonntag egy készülő bizottsági tervből. A Frankfurte Allgemeine Zeitung (FAZ) is megszerezte a szóban forgó bizottsági papírt és ebből az rajzolódik ki, hogy az európai tőzsdei gázáraknál szabna meg egy felső korlátot a Bizottság, de jóval az eddigi történelmi csúcs felett, hogy minél kisebb legyen a beavatkozás állami költségvetési terhe és minél kevésbé riasszák el az uniós gázpiacról az oroszokon kívüli beszállítókat.

A tőzsdei gázárakba való esetleges beavatkozás rendkívüli lépés lenne Európában, igaz rendkívüli idők rendkívüli helyzetének kezelésére lenne hivatott. Éppen ezért fontos az, hogy mi van abben a készülő anyagban, amit várhatóan szerdán jelent majd be az Európai Bizottság. Ez az anyag az orosz fosszilis energiahordozókról való leválás uniós tervének részleteit rögzíti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái