Előfizetői tartalom

Mennyi pénzt keresnek a magyarok? Megérkezett a válasz

Portfolio
Februárban 546 ezer forint volt a bruttó átlagkereset a KSH adatai szerint, ami közel 32%-os (!) növekedés éves alapon. Ebben a hónapban az alapbér mellett 6 havi jutalmat (fegyverpénz) kapott a fegyveres testületek és a rendvédelmi dolgozók egy része, ami jelentősen felhúzta az átlagot. A KSH szakértői a Portfolio-val közölték: fegyverpénz nélkül számolva 472 ezer forint volt a bruttó átlagkereset, ami 14%-os növekedés éves alapon.

Meglepően magas, 546 ezer forintos bruttó átlagbéradatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal februárra vonatkozóan. A KSH április végi közlése szerint februárban 32%-kal nőtt az átlagkereset éves alapon. "Az átlagkereset kiugró emelkedéséhez elsősorban a honvédelmi és a rendvédelmi hivatásos állomány hathavi illetménynek megfelelő szolgálati juttatása (ún. fegyverpénz)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés