Előfizetői tartalom

Szijjártó Péter: Magyarország nem enged, 15 milliárd euróért mondana csak le az orosz olajról

Portfolio
A vezetékes orosz olajról való leválás itthon és Horvátországban együtt 280 milliárd forintos beruházással járna, és ezután 55-60%-kal megemelkedne itthon az üzemanyagok ára, ami általános áremelkedést hozna, így ennek enyhítésére egy 15-18 milliárd eurós beruházási tervet várunk az Európai Bizottságtól, ha pedig ilyet nem tud felkínálni, ami valószínű, akkor adjanak időkorlát nélküli felmentést a vezetékes orosz kőolaj importja alól, mert csak ebben az esetben támogatjuk a hatodik uniós szankciós csomagot - gyakorlatilag ezt mondta el mai élő Facebook-bejelentkezésében Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ezzel még tovább srófolta azt az Orbán Viktor kormányfő által több milliárd eurósra jelzett tétet, hogy milyen esetben állna el Magyarország az orosz olajembargó vétójától. A tárcavezető jelezte: nem tudja, hogy a következő két hétben lesz-e előrelépés az ügyben, vagy sem, így azt érzékeltette, hogy leghamarabb az állam- és kormányfők május 30-31-i csúcstalálkozóján változhat bármit a magyar álláspont.

Az uniós külügyminiszterek mai brüsszeli tanácskozása kapcsán jelentkezett be élőben a tárcavezető, és az alábbiakat mondta: A hatodik uniós szankció keretében az orosz kőolajról való leválás Magyarországnak 500-550 millió eurós költséget jelentene a különböző beruházások miatt. Emellett Horvátországban az Adria csővezeték kapacitását meg kell növelni, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés