Előfizetői tartalom

Fitch: tíz évbe is telhet, mire a világ ledolgozza a koronavírus sokkját

MTI
Megtorpant a világgazdaság kilábalása a koronavírus-járvány okozta államháztartási és adósságsokkból, és ennek az ukrajnai háború mellett a reálnövekedési ütemek lassulása, a nyersanyagárak és a hitelköltségek emelkedése, valamint az ebből táplálkozó magas infláció az oka - áll a Fitch Ratings kedden Londonban ismertetett átfogó helyzetértékelésében.

A nemzetközi hitelminősítő közölte: 2020-ban 33 szuverén adóst összesen 51 alkalommal minősített le; ez az eddigi éves rekord a cég történetében. Mindez azt is jelenti, hogy voltak olyan országok, amelyeknek államadós-besorolását a Fitch Ratings többször is rontotta, ráadásul előfordultak egyszerre többfokozatú osztályzatrontások. A Fitch kimutatása szerint az 51 leminősítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés