Előfizetői tartalom

Megszólaltak az elemzők a kirobbanó GDP-adat után

Portfolio
Bivalyerős volt a magyar gazdaság az idei első negyedévben a KSH friss adatai alapján. A tavalyi negyedik negyedévhez képest 2,1%-kal nőtt a GDP, ami kedvező teljesítménynek számít. A GDP 8,2%-kal nőtt (nyers adatok alapján) az előző év azonos időszakához képest, ami pozitív meglepetést jelent, a Portfolio által megkérdezett közgazdászok 7,4%-os bővülésre számítottak. Elemzők szerint számos tényező segítette a GDP-növekedést, amelyek közül a következő negyedévekben sok kifuthat.

Az első negyedévben átlag feletti növekedés volt várható a bőkezű kormányzati költekezés következtében, illetve nemrégiben az MNB is jelezte, hogy számításaik szerint igen erősen kezdte az évet a gazdaság. Ilyen magas kezdőérték mellett a 2022. évi növekedés is minden bizonnyal pozitív lesz, ugyanakkor az orosz-ukrán háború következményei miatt nagymértékben csökkentek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés