Előfizetői tartalom

Nagy István: beláthatatlan következményei lehetnek a háborúnak, prioritás az élelmiszerellátás biztonsága

Portfolio
Ma zajlott az Országgyűlés Mezőgazdasági bizottsága előtt Nagy István agrárminiszter-jelölt kinevezés előtti meghallgatása, amelyen beszélt többek között a hazai agráriumot és élelmiszeripart érintő legfontosabb kihívásokról. Nagy István szerint egyelőre nem látható, hogy milyen következményei lesznek az orosz-ukrán háborúnak, az azonban nyilvánvaló, hogy élelmiszerválsággal nézhetünk szembe, ezért prioritásként kell kezelni az élelmiszerellátás biztonságát. Kitért arra is, hogy van mire építkezni, az öntözésfejlesztésen nem szabad spórolni, továbbá nagy kereszt az energiaárak emelkedése is. A bizottság Nagy István agrárminiszteri kinevezését 10 igen és egy nem ellenében támogatta.

2022. május 19. 16:26 Megosztás Jelentős összeg a hazai élelmiszeriparnak Az új Agrárminisztériumhoz tartoznak államtitkársági szinten többek között a nemzeti parkok, a génmegőrzés kérdésköre, az éghajlatváltozásra adható válaszok tárháza...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés