budapest rakpart
Gazdaság

Karácsony Gergely az alsórakpart lezárásáról: egy történelmi belvárosban ne legyenek autópályák

Portfolio
A pesti alsó rakpart autós forgalom előli lezárásáról és a budapesti kerékpáros forradalomról beszélt Karácsony Gergely budapesti főpolgármester egy sajtótájkékoztatón, melyről az Infostart számolt be.

Igazi bringás forradalom van Budapesten, egyre többen választják a kerékpárral közlekedést - mondta Karácsony Gergely főpolgármester Budapesten az Infostart beszámolója szerint. A főpolgármester a Mol Bubi közbringarendszer egy évvel ezelőtti megújulása és a hálózat újbudai bővülése alkalmából tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány idején sokan kezdték el használni a kerékpárjukat, ami - úgy tűnik - tartós változást hozott a közlekedésben.

A pesti alsó rakpart forgalmáról az utóbbi hetekben fontos vita bontakozott ki, amely arról szól, "hogyan tudunk egy élhetőbb, szerethetőbb és zöldebb Budapestet csinálni" - fogalmazott. Idejétmúlt hozzáállás, hogy egy történelmi belvárosban "a várost átszelő autópályák" vannak - jelentette ki. Minden változás okkal okoz félelmet és indulatot különböző társadalmi csoportokban, de ezt a vitát nem lehet megspórolni - mondta Karácsony Gergely.

Walter Katalin, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója közölte: Kelenföld is bekapcsolódik a Mol Bubi hálózatába, a XI. kerületben tíz új állomást adnak át.

A régi közbringarendszer 2020-ban 170 millió forint veszteséget termelt, az elmúlt egy év azonban már nullszaldós, és e hónap végére eljutnak oda, hogy a szolgáltatás pár tízmilliós nyereséget termel. Ez azt jelenti, hogy 200 millió forintos javulást tudtak elérni - magyarázta, hozzátéve, hogy ez alapvetően a díj- és a szponzorációs bevételeknek köszönhető.

A Lánchíd majdani, felújítás utáni forgalmával kapcsolatban a főpolgármester közölte, az ügyben a nyáron elindul egy társadalmi párbeszéd. "Nem jelentettem be, hogy a Lánchidat lezárjuk", de felmerült az a szakmai javaslat, hogy a hídon buszsáv legyen - idézte fel, kiemelve: a kérdésben még nem született döntés, mindenki szempontját figyelembe veszik majd.

A címlapkép forrása: Getty Images

joe biden nato csucs
forinteuroarolyambankjegy
szennyvízkoronavírus
ukrán kórház stock
benzin

Holdblog Az új "szentháromság"

A 2008-09-es gazdasági világválság óta - minimális megszakításokkal - egy nagyon egyértelmű “szentháromság”...

Online előadás
Meddig esik az OTP? Mi lesz az amerikai kamatemeléssel, mekkora galibát okozhat a részvénypiacnak?
Díjmentes online előadás
Mire érdemes figyelni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
budapest parlament magyarország eső vihar