tornádó vihar lakások ingatlan
Gazdaság

Súlyos tornádópusztítás Németországban

Portfolio
Egy tornádó 43 embert sebesített meg, miközben "pusztító utat vágott" magának több nyugat-németországi településen - közölte a rendőrség.

Paderborn városában a rendőrség közlése szerint a tornádó tetőket szakított le, és a törmelék kilométeres körzetben szóródott szét. Tíz ember súlyos sérüléseket szenvedett, egy nő pedig életveszélyben van - közölték.

Egy 38 éves férfi is meghalt a térségre pénteken lecsapó heves viharokban. A rendőrség olyan képeket tett közzé, amelyeken kidőlt vagy kettéhasadt fák és cserepektől megfosztott tetők láthatók, míg a közösségi médiában közzétett felvételeken úgy tűnt, mintha egy tornádó forgó légoszlopa dobálta volna a törmeléket.

"Lemezeket, szigeteléseket és más anyagokat repített el a szél kilométerekre. Számtalan tetőt borított be vagy rongált meg súlyosan. Sok fa még mindig a tönkrement autókon fekszik" - közölte a mintegy 150 ezer lakosú Paderborn rendőrsége.

A helyi média szerint a 38 éves férfi a Paderborntól mintegy 180 kilométerre délnyugatra fekvő Wittgert városában halt meg, a rendőrség szerint áramütést szenvedett egy elárasztott pincében.

A tűzoltóság szóvivője az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a Paderborntól mintegy 30 kilométerre fekvő Lippstadt városát valószínűleg szintén tornádó sújtotta - bár sérültekről nem érkezett jelentés. A közösségi médiában közzétett képek azt mutatták, hogy a közeli Hellinghausenben egy templomtorony tetejéről leszakadt a torony, a törmelék pedig szétszóródott a templomkertben.

A BBC szerint Németországban általában évente több tornádó is előfordul, de a legtöbbjük rövid ideig tart, és nem okoz jelentős károkat. Az elmúlt években nőtt az Európában jelentett tornádók száma, de ez nagyrészt a jobb előrejelzéseknek és a nagyobb tudatosságnak köszönhető - és ide tartozik a közösségi médiából érkező jelentések megjelenése is.

Címlakép: Getty Images (képünk illusztráció)

Karikó Katalin
Maszk eldobva
Borscs
usa zaszlo
Vízcsap
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Karikó Katalin