Előfizetői tartalom

Brüsszeli figyelmeztetés: a látszat ellenére komoly bajok vannak a magyar gazdaságban, veszélyben az ország fejlődése

Portfolio
Az elmúlt évek nagy gazdasági növekedése ellenére a termelékenység terén nem történt előrelépés Magyarországon az EU átlaghoz képest, a fejlődést intézményi és piaci sajátosságok is akadályozzák - írja országelemzésében az Európai Bizottság. A testület szerint a fenntartható felzárkózáshoz előrelépésre lenne szükség a termelékenységben, amelyhez képzettebb munkaerőre és egészségesebb piaci környezetre lenne szükség.

Noha a gazdasági növekedés erős volt Magyarországon az elmúlt 10 évben, a termelékenységünk nem tudott érdemben nőni – hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság az Európai Szemeszter keretében megfogalmazott országspecifikus jelentésében. Emlékeztetnek, hogy 2010 óta a GDP-növekedést a foglalkoztatottság bővülése eredményezte, a 20-64 éves korosztályban a foglalkoztatottság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés