Előfizetői tartalom

Kimondta a német alkancellár: támogatná Magyarország kihagyását az orosz olajembargóból

Portfolio
|
MTI
Csalódott vagyok, hogy ennyi ideig nem sikerült elfogadtatni az orosz olajembargóról szóló szankciós csomagot és Németország hajlandó lenne támogatni, hogy a többi 26 tagország Magyarország nélkül vezesse be az embargót – jelentette ki egy hétfő reggeli rádióinterjúban Robert Habeck. Frissítés! Egy hétfő délelőtti rendezvényen már jócskán árnyalta saját kijelentését a német miniszter, gyakorlatilag inkább az ellenkezőjét mondta, miszerint Magyarországnak is az EU-val együtt az orosz olajembargó megoldásán kell dolgoznia.

A német alkancellár, a Zöldek gazdasági minisztere a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádióban sugárzott interjúban rámutatott hogy az egyeztetéseket az Európai Bizottság vezeti és ha a brüsszeli testület elnöke azt mondja, hogy megcsináljuk 26-an, Magyarország nélkül, akkor ez egy olyan út, amelyet mindig támogatnék. Ez gyakorlatilag ugyanazt jelentené, mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés