LMBTQ-zászló
Gazdaság

Majomhimlő: a meleg és biszexuális férfi közösségek tagjai egyelőre a leginkább veszélyeztetettek

Portfolio
A CDC nevű amerikai egészségügyi hatóság hétfőn figyelmeztette a meleg és biszexuális férfiakat, hogy a majomhimlő világszerte terjedni látszik a közösségükben, és arra intette őket, hogy tegyenek óvintézkedéseket, ha szoros kapcsolatban álltak valakivel, aki a gyanú szerint e vírussal fertőzött lehet, nem mellesleg figyeljenek a tünetekre.

John Brooks, a CDC tisztviselője hangsúlyozta, hogy

szexuális irányultságtól függetlenül bárki elkaphatja a majomhimlőt szoros személyes kapcsolat révén. Az eddig világszerte érintettek között azonban felülreprezentáltak azok a férfiak, akik melegként vagy biszexuálisként azonosítják magukat.

Bár most nagyobb eséllyel fertőződhetnek meg a majomhimlővel, ez nem jelenti azt, hogy a kockázat csak a meleg és biszexuális közösségre korlátozódik – hangsúlyozta a CNBC beszámolója szerint.

A majomhimlő nem szexuális úton terjedő betegség, amelyek általában ondóval vagy hüvelyi folyadékkal terjednek, de szexuális és intim érintkezéssel, valamint közös ágyneművel is átvihető. A vírus testnedvekkel és sebek érintkezésével terjed, mondta Brooks. Fontos, hogy az orvosok és az egyének tisztában legyenek a majomhimlővel kapcsolatos tünetekkel, különösen az anális vagy genitális elváltozásokkal, amelyek összetéveszthetők a herpesszel, a szifilissel vagy a bárányhimlővel – emelte ki.

Bárkinek, akinél kiütés vagy elváltozás jelenik meg a nemi szerve körül, a végbélnyílásán vagy bármely más olyan helyen, ahol korábban nem tapasztalt ilyet, teljes körűen ki kell vizsgálni - mondta Brooks.

Az Egyesült Államokban egy majomhimlős esetet erősítettek meg Massachusettsben, és négy ortopoxiás esetet New Yorkban, Floridában és Utahban - közölte Jennifer McQuiston, a CDC tisztviselője. Az állami laboratóriumok rendelkeznek olyan tesztekkel, amelyekkel azonosítani tudják az ortopoxiát, amelyekről feltételezhető, hogy majomhimlő, de ezeket el kell küldeni a CDC-nek Atlantába további elemzésre, hogy megerősítsék a diagnózist, mondta McQuiston.

Az Egyesült Államokban azonosított esetek egy enyhébb nyugat-afrikai törzstől származnak, mondta McQuiston. A legtöbb ember, aki elkapja a vírust, speciális kezelés nélkül két-négy hét alatt felépül – tette hozzá.

Címlapkép: Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Izrael Tel-Aviv