Előfizetői tartalom

Majomhimlő: hogyan terjed a vírus és kik vannak a legnagyobb veszélyben?

Portfolio
Világszerte egyre több országból jelentenek majomhimlő megbetegedéseket, a vírus már Európában is jelen van, kilenc uniós országban, Nagy-Britanniában és Svájcban is regisztráltak majomhimlős betegeket. A vírusról, annak terjedéséről és hatásairól egyre többet tudnak a kutatók, ezeket foglalta össze az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC), a szervezet ajánlásokat is megfogalmazott az európai országok és azok egészségügyi ellátórendszere számára.

Hogyan terjed a majomhimlő? Mit tegyenek az európai országok? Az ECDC elemzése a majomhimlőről egy rövid összefoglalóval indul, amiben leírják a himlő terjedésének lehetséges módjait, és ajánlásokat is megfogalmaznak az európai országok egészségügyi ellátórendszereinek feladatairól. A majomhimlő (Monkeypox, MPX) nem terjed könnyen az emberek között, állapították...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés