Évente átlagosan 130 ezer forintért vásárolunk az interneten
Gazdaság

Megérkezett Európa egyik vezető online divatáruháza a magyar piacra

Portfolio
Belépett a magyarországi piacra Európa egyik vezető online életmód- és divatáruháza, a Zalando, ezzel a magyar vásárlók több mint 1700 márka 350 ezernél is több terméke közül válogathatnak. A partnerprogramja pedig hatalmas lehetőséget jelent a hazai márkáknak és kiskereskedőknek.

A 2008-ban Berlinben alapított vállalat 24 országban közel 49 millió vásárló számára kínál ruházati termékeket, cipőket, kiegészítőket és szépségápolási cikkeket. A Zalando még tavaly márciusban jelentette be, hogy a jövőben 8 új piacon jelenik meg: Horvátországban, Észtországban, Lettországban, Litvániában, Szlovákiában és Szlovéniában még idén, Magyarországon és Romániában pedig 2022-ben indul el platform.

A webáruház kínálatában számos olyan márkával találkozhatnak a vásárlók, amelyek korábban nem voltak elérhetők a magyar piacon. A magyar vásárlók több mint 1700 márka 350 ezernél több terméke közül válogathatnak olyan kategóriákban, mint a ruházat, cipők, kiegészítők, sport-, prémium- és gyermekruházati termékek.

A Zalando ingyenes házhoz szállítási szolgáltatást biztosít a hazai vásárlóknak, akik a rendelést követő 100 napig díjmentes termékvisszaküldési lehetőséggel élhetnek,

A helyi magyar márkák és kiskereskedők számára is hatalmas lehetőséget jelent a vállalat magyarországi indulása, hiszen a Zalando partnerprogramján keresztül a hazai vásárlók mellett Európa 24 országában közel 49 millió aktív felhasználó részére értékesíthetik termékeiket az online platformon keresztül. A Zalando ezzel kívánja segíteni a helyi márkák és kiskereskedők növekedését, nemzetközivé válását, és digitális stratégiájuk megvalósítását. 

A vállalat célja a 2025-ös üzleti évre meghaladja a 30 milliárd eurós bruttó áru volument (GMV). Hosszú távon arra törekszik, hogy a hozzávetőlegesen 450 milliárd euró értékű teljes európai divatpiac 10%-át szolgálhassa ki.  

A platform oldallátogatása elérte a 7,5 milliárdot 2021-ben, a bevétele pedig 10,4 milliárd euróra nőtt.

Több mint 17 000 munkavállalót foglalkoztatnak Európában, mintegy 140 országból, közülük csaknem 3000-en technológiai területen dolgoznak.

Címlapkép forrása: Getty Images

Koppenhága lövöldözés
Liszicsanszk
Szmogriadó
Tematikus PR cikk
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Online előadás
Hol érdemes beszállási pontok után kutatni?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Izrael Tel-Aviv