who egészségügyi világszervezet
Gazdaság

Egyedüli jelöltként újabb 5 évre megválasztották a WHO eddigi főigazgatóját

Portfolio
Nehéz választásnak nem volt mondható, de újabb 5 évre megválasztották Tedros Adhanom Ghebreyesust a WHO főigazgatójának.

A Reuters cikke szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tagjai nagy többséggel (160 szavazatból 155-öt kapott) újabb öt évre újraválasztották Tedros Adhanom Ghebreyesus főigazgatót – ezt az Egészségügyi Világközgyűlés elnöke közölte.

A lap ugyanakkor megjegyzi, hogy a titkos szavazás, inkább csak formalitásnak számított, mivel Tedros volt az egyetlen jelölt, aki indult. Az öröm határtalan volt a beszámoló szerint, a miniszterek és a küldöttek felváltva fogtak kezet és ölelgették Tedrost, Etiópia korábbi egészségügyi miniszterét, az elnöknek többször is kalapáccsal kellett megszakítania a tapsot.

Tedros nem sokkal újraválasztása után a közgyűlésen tartott beszédében elmondta, hogy a WHO a vészhelyzetekre való felkészültségre és az ügynökség fejlesztésére összpontosít. Beszéde közben könnybe lábadt a szeme, miközben a jelenlegi ukrajnai válságról és arról beszélt, hogy évtizedekkel ezelőtt, háború és szegénység közepette halt meg öccse gyermekbetegségben – írja a lap.

Érdekesség, hogy Tedros második ciklusbeli jelölése nem kapta meg szülőhazája, Etiópia támogatását a Tigray-konfliktus miatt. Etiópia küldötte a közgyűlésen egyértelművé tette, hogy Botswana Tedrost gratuláló nyilatkozata nem képviseli az afrikai csoport mind a 47 országát.

Címlapkép: Shutterstock

europai-unio-ukrajna-zaszlo
trader23
NATO-csúcs
2022. október 18.
Portfolio Future of Finance 2022
2022. szeptember 6.
Sustainable World 2022
2022. szeptember 7.
Private Health Forum 2022
2022. szeptember 15.
Property Investment Forum 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Díjmentes online előadás
Érdemes most beszállni?
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
europai-unio-ukrajna-zaszlo