Előfizetői tartalom

Megvan, melyik miniszternek mi a feladata - Vannak ám meglepetések!

Portfolio
Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjeként a KSH felügyeletéért, Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetőjeként a bormarketingért, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszterként a sportpolitikáért, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterként pedig a csángó ügyek vonatkozásában a nemzetpolitikáért is felelős lesz – derült ki az új kormány tagjainak feladat- és hatásköreit rögzítő friss kormányrendeletből. Ez a következő négy év felelősségi kérdései, illetve feladatmegosztása szempontjából kulcsfontosságú rendelet, amelyből láthatóvá válik, hogy hol húzódnak az egyes miniszterek - kívülről látszólag átfedésben lévő - feladat- és hatásköreinek határai, illetve milyen munkaszervezeten keresztül alakítja ki Orbán Viktor miniszterelnök a kormányzati koordinációt.

Miniszterelnöki Kormányiroda: a központi egység Megjelent kedd éjjel a Magyar Közlönyben a Kormány 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelete a Kormány tagjainak feladat- és hatásköréről, amely elsőként azt rögzíti, hogy a miniszterelnök kormányzati igazgatási munkaszervezete úgy néz ki: a Miniszterelnöki Kormányiroda a központi egység, amelyet miniszter vezet, aki az általános...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái