Előfizetői tartalom

A felszínen minden rendben, mégis hatalmas problémák leselkednek a magyar dolgozókra

Portfolio
A magyar munkaerőpiac erős, a foglalkoztatás magas, a munkanélküliség alacsony, mégis súlyos problémákat lát az Európai Bizottság. A gyermekes nők nem tudnak visszatérni a munkaerőpiacra, a hátrányos helyzetű csoportok munkanélkülisége magas, illetve az álláskeresők nagyon rövid ideig kapnak támogatást. Az anyagi és szociális nélkülözésben élők magyarországi aránya továbbra is a legmagasabbak között van az EU-ban, ráadásul az elmúlt évtizedben a stabil munkaviszonnyal nem rendelkező magyar családok szociális védőhálója meggyengült – áll a Bizottság jelentésében. A rezsicsökkentés nem a szegényeket célozza, és nem segíti azon alacsony jövedelmű, főként vidéki háztartásokat, amelyek szilárd tüzelőanyaggal fűtik otthonukat.

Magyarország munkaerőpiaca összességében jó állapotban van, de még jelentős kihívások állnak előtte. Kezelni kell például a kisgyermekes nők és a korengedményes nyugdíjkorhatárt elérő nők, valamint a hátrányos helyzetű csoportok alacsony foglalkoztatási rátájának problémáját – állapítja meg a Magyarországról szóló országelemzésének munkaerőpiaccal foglalkozó...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái