Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: vasárnap összejöhet az uniós olajembargó - Komoly fenyegetést kapott Magyarország

Portfolio
A legfrissebb jelek szerint vasárnap, tehát még a hétfőn kezdődő EU-csúcs előtt, összejöhet az uniós orosz olajembargós alku, amely felmentést adna a vezetékes szállítású kőolaj alól, így Magyarország megkapná, amit akart, de mégis veszélybe kerülhet az olajellátása az egyre komolyabb ukrán fenyegetések miatt, amelyek a Barátság kőolajvezeték elzárását pedzegetik. Nem véletlen ezért Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tegnapi félmondata, miszerint ennek a kockázatnak a kivédésére is garanciákat kér Magyarország az olajembargós vétó feladásáért cserébe.

Miután szerdán váratlan fordulatként azt jelezte Charles Michel európai tanácsi elnök, hogy a viták ellenére még a hétfői EU-csúcs előtt összejöhet az alku a hatodik uniós szankciós csomag keretében az orosz olajembargóról, tegnap is intenzív egyeztetéseket bonyolított különböző tagállamok vezetőivel. Ezek eredményeként Charles Michel környezetéből azt hallotta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái