Előfizetői tartalom

Megjelentek az első termékek, amelyekben koleszterinbombára cserélik a napraforgóolajat

Portfolio
Máris megjelentek az első termékek, amelyekbe új, helyettesítő termék kerül - hívja fel a figyelmet a Tudatos Vásárlók Egyesülete, amely kiemeli, hogy a listázott termékekben a napraforgó olajat disznózsírra cserélték. Helyettesítő anyag alkalmazására van lehetősége a gyártóknak, azonban a közelmúltban bejelentett határozat az előállítóknak előírásokat fogalmazott meg a jelölésre vonatkozóan.

Május 1-től egy új rendelet teszi lehetővé, hogy az ukrán háború miatti alapanyag beszerzési problémák okán helyettesítő összetevőket használhassanak az élelmiszerekben úgy, hogy a termék neve és a csomagolása is a régi marad. Arra lehetett számítani, hogy a változtatások a finomított napraforgó olaj és a búza mint alapanyag cseréjét jelentik majd - mutat rá az egyesület...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés