Előfizetői tartalom

Nagy Márton szerint az extraprofit egyszerűen a cégek ölébe hullott

Portfolio
A héten bejelentett különadók kivetése a legkevésbé káros módja a költségvetés konszolidálása érdekében, miközben a magyar gazdaságtól elvágták az uniós forrásokat - jelezte a Bloombergnek az elmúlt napok kormányzati döntéseinek hátterét Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, aki a tegnap esti háttérbeszélgetés után a hírügynökségnek is részletezte az extraprofitadót.

A héten bejelentett adók "rendkívül célzottak", és több mint 800 milliárd forint többletbevételhe juttatják az államot 2022-ben és 2023-ban - tette hozzá a miniszter. Mindezt annak érdekében elsődlegesen, hogy fedezze az állam a rezsicsökkentés költségeit a háztartásoknak, amelyek az orosz-ukrán háború miatt ugrottak meg. Nagy Márton a hírügynökségnek is kifejtette...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés