Előfizetői tartalom

Óvszer, maszk, jól átsütött hús: így védekezhetünk a majomhimlő ellen

Portfolio
Az Egyesült Államokban, Európában, Ausztráliában és a Közel-Keleten nemrégiben kitört majomhimlőjárvány zavarba ejtette az egészségügyi szakértőket. Szerdáig 346 megerősített és gyanús esetet regisztráltak Afrikán kívül 22 országban – emlékeztet a CNBC, amely összegyűjtötte az egészségügyi hatóságok eddig közzétett ajánlásait a fertőzés megelőzésére.

Az új esetek többsége szexuális úton elkapott betegség, különösen azon férfiak körében, akik más férfiakkal közösülnek. Az Egészségügyi Világszervezet azonban arra figyelmeztetett, hogy bárki megfertőződhet a vírussal: a gyermekek, a terhes nők és az immunhiányosok különösen veszélyeztetettnek számítanak. "Bárki, aki szoros kapcsolatban áll egy fertőző emberrel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés