Előfizetői tartalom

Elemzés: a kiigazítás eléri a rendszerváltás utáni legendás csomagok szintjét

Portfolio
A mostani kiigazítás szintje a méretét tekintve bőven összevethető az elmúlt évtizedek legnagyobb költségvetési korrekciós csomagjaival, és félő, hogy lesznek szektorok, ahol áremelkedést fogunk tapasztalni. Az is előfordulhat emellett, hogy a cégek úgy gondolják: a hazai profitkilátások tartósan csökkennek. Egyebek mellett erről beszélt Madár István, a Portfolio Makro rovatának vezető elemzője a héten bejelentett költségvetési kiigazításról a Portfolio Checklist pénteki adásában.

A mostani költségvetési kiigazítás nagyobb, mint amit sokan vártak. Idén 1900 milliárdos a költségvetési hatása a szerdán és csütörtökön bejelentett intézkedéssorozatnak, jövőre pedig meghaladja a 2000 milliárdot, ami mindkét évben nagyobb, mint a magyar GDP 3%-a – közölte a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon jelentkező podcastjének pénteki adásában Madár István...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés