Előfizetői tartalom

Bejelentette Virág Barnabás: valójában nem lassít a szigorításon az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 50 bázisponttal emelte az alapkamatot, de Virág Barnabás monetáris politikáért felelős alelnöke a jegybank háttérbeszélgetésén bejelentette, hogy az egyhetes betét kamatemelési tempója nem lassul, így csütörtökön 30 bázisponttal fogja emelni az irányadó kamatot a jegybank. Virág Barnabás mai bejelentése azt jelenti, hogy valójában nincs lassítás a szigorításban, ugyanis az irányadó egyhetes betét kamatát az eddig tervezettnél sokkal később éri utol az alapkamat. Az MNB alelnöke a sajtótájékoztatón többször kiemelte, hogy a szigorú monetáris kondíciók sokáig fennmaradhatnak, a  kamatemelés az év második felében is folytatódhat. Virág az eseményen kitért a kormány adóemeléseire és a reálgazdasági kilátásokra is.

2022. május 31. 15:45 Látsz itt valami furcsát? A monetáris politika napi rezdüléseit kevésbé szorosan követő olvasóink furcsállhatják a mai kamatdöntés fő üzenetei közötti látszólagos ellentmondást, ami a cikkeink címeiből is kitűnik: Kapcsolódó cikkünk 2022. 05. 31....

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái