Előfizetői tartalom

Equilor: lehet, hogy nem lesz elég a kormány kiigazító csomagja, jöhet a 400 forintos euró

Portfolio
A múlt héten bejelentett kormányzati kiigazító csomaggal is nehéz lesz tartani a 4,9%-os hiánycélt – hangzott el az Equilor Befektetési Zrt. keddi sajtóbeszélgetésén. A cég szakemberei szerint hamarosan ismét elérheti a 400-as lélektani szintet az euró árfolyama, a legnagyobb kockázat pedig az, hogy sikerül-e megállapodni az uniós helyreállítási alap forrásairól.

A különadókat is tartalmazó kormányzati kiigazító csomag pozitívuma az, hogy a kormányzat tartani akarja a 4,9%-os GDP-arányos hiánycélt – mondta Török Lajos, az Equilor vezető elemzője a keddi háttérbeszélgetésen. Ugyanakkor kiemelte, hogy az intézkedésekerősen negatívak lehetnek a befektetői kultúra szempontjából, ezek a hatások azonban inkább középtávon jelentkeznek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés