Előfizetői tartalom

Mi lesz a Revolut-rivális német neobank sorsa? Aggódjanak az ügyfelek?

Portfolio
Az N26 egy digitális bank, elsőként indított Európában kizárólag digitális csatornákon banki szolgáltatást. Az alapítók eredtileg egy pre-paid bankkártyát indítottak el 2013-ban. A start-up lényege az volt, hogy serdülő korú fiataloknak kínálnak plasztikot egy banki applikációval, és a szülők beleláthatnak a költéseikbe. Ez természetesen ennek a korosztálynak nem tetszett és nem is annyira használták, viszont a szülők imádták a megoldást és elkezdték azt használni, egyebek mellett költségeik pontos nyomon követésére. Ekkor nevezték át a szolgáltatást a mostani névre, majd megkapta a banki engedélyt, azóta pedig folyamatosan fejlődik és most már biztosítási és megtakarítási termékekkel is foglalkoznak, a közelmúltban viszont szabályozók által feltárt hiányosságok miatt kerültek be a hírekbe – mondta Tonács Attila, a Portfolio pénzügy rovatának elemzője a Portfolio Checklist, lapunk munkanapokon megjelenő podcastjének hétfői adásában.

Sokakat foglalkoztat mostanában, hogy mi lesz az egyik úttörő európai neobank, az N26 sorsa. Bár a banknak a Revolutnál kisebb az ügyfélbázisa, azonban több év is volt amikor az N26 gyorsabban növekedett, a szabályozó hatóságok vizsgálatainak eredménye miatt ugyanakkor elképzelhető, hogy a növekedés lassulni fog. Elsősorban pénzmosással kapcsolatos és IT-monitoring hiányosságokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés