Előfizetői tartalom

Nagyon súlyos a helyzet a várólistáknál, évek óta nem volt ekkora sorbanállás

Haiman Éva
Rengetegen, csaknem 56 ezren várnak országszerte valamilyen előjegyzett műtétre hivatalosan, a központi műtéti várólista adatbázis szerint. A valóságban ennél is többen lehetnek, akiket meg kellene operálni, mert a kórházak egy része egyszerűen nem tölti fel a várakozók adatait, hiába kötelező. Sinkó Eszter egészségügyi közgazdász szerint jelenleg sem az orvosoknak, sem a kórházaknak nem érdekük a várólisták lefaragása, de az ápolóhiány is akadályozza ezt. A Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea szerint a 13,6 milliárdos várólistaprogrammal már elindult a pozitív irányú változás.

Private Health Forum 2022 Mire készülnek a magánegészségügyi szolgáltatók a megváltozott környezetben? Szeptember 7-én jön a Portfolio konferenciája: Információ és jelentkezés Kevés konkrétumokat említett a kormány egészségügyben tervezett lépéseiről parlamenti bizottsági meghallgatásán Pintér...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái