Előfizetői tartalom

Bejelentette Virág Barnabás: valójában nem lassít a szigorításon az MNB

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank 50 bázisponttal emelte az alapkamatot, de Virág Barnabás monetáris politikáért felelős alelnöke a jegybank háttérbeszélgetésén bejelentette, hogy az egyhetes betét kamatemelési tempója nem lassul, így csütörtökön 30 bázisponttal fogja emelni az irányadó kamatot a jegybank. Virág Barnabás mai bejelentése azt jelenti, hogy valójában nincs lassítás a szigorításban, ugyanis az irányadó egyhetes betét kamatát az eddig tervezettnél sokkal később éri utol az alapkamat. Az MNB alelnöke a sajtótájékoztatón többször kiemelte, hogy a szigorú monetáris kondíciók sokáig fennmaradhatnak, a  kamatemelés az év második felében is folytatódhat. Virág az eseményen kitért a kormány adóemeléseire és a reálgazdasági kilátásokra is.

2022. május 31. 15:45 Megosztás Látsz itt valami furcsát? A monetáris politika napi rezdüléseit kevésbé szorosan követő olvasóink furcsállhatják a mai kamatdöntés fő üzenetei közötti látszólagos ellentmondást, ami a cikkeink címeiből is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés