Előfizetői tartalom

Bréking: közel lehet a megállapodás a magyar uniós pénzekről – Erre fordult a forint is?

Portfolio
A kormány továbbra is arra törekszik, hogy a lehető leghamarabb megállapodjon az Európai Bizottsággal a helyreállítási alap (RRF) forrásairól. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások az utolsó fázisban vannak, a kormány pedig elkötelezett, hogy a forrásokat egy fenntartható, az energiafüggőséget csökkentő és megújuló energián alapuló növekedés érdekében használja fel – áll egy angol nyelvű befektetői tájékoztatóban, amelyet ma ismerhetett meg a szélesebb nyilvánosság. Könnyen lehet, hogy a dokumentumban szereplő hírek voltak hatással a forint árfolyamára is, a magyar deviza történelmi mélypontja közeléből fordult vissza délelőtt.

Egy rövid, angol nyelvű befektetői tájékoztatót tett közzé a Pénzügyminisztérium, amelyben a magyar gazdaság kilátásai mellett a múlt héten bejelentett költségvetési kiigazító csomagot részletezik. A dokumentumban kiemelik, hogy az orosz-ukrán háború kitörésével február végén ismét megnőtt a külső kockázat a gazdaságban, a beszállítói problémák mellett az energia-...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés