Előfizetői tartalom

Védhetetlennek tűnik a kettős benzinár Magyarországon az uniós jog alapján

Portfolio
Az Európai Fogyasztóvédelmi Szervezet nagyon meg lenne lepve, ha a minap hatályba lépett kettős magyar benzinár szabályozás védhető lenne az uniós jog alapján, az Európai Bizottság pedig rövidesen elkezdi vizsgálni a kérdést 3 alapelv alapján – tudta meg az Euronews, amely körképe címének azt adta: az uniós jog alapján védhetetlennek tűnik a kettős benzinár. Ebben emlékeztetnek rá, hogy a magyarországi tömegközlekedésben éppen az uniós jogszabályok miatt kellett minden 65 év feletti külföldinek is megadni az ingyenes utazás lehetőségét, illetve Németországban is azért bukott el az ingyenes német, illetve fizetős külföldi autópályahasználati terv, mert uniós jogot sértett. A lapnak a horvát miniszterlenök is nyilatkozott, aki szerint ha az Európai Bíróság elé kerül az ügy, akkor ez védhetetlen lesz. Közben a magyar kormány azt mondja: vannak fontos érveik arra, hogy a szabályozás miért védhető és indokolt.

Az Euronews körképe a minap hatályba lépett kettős magyar üzemanyagár kérdését járta körbe, hiszen a 480-as hatósági árat csak a magyar rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel rendelkezők vehetik igénybe, ami így diszkriminatív a külföldiekre nézve, igaz éppen azért lépett a kormány, mert a külföldi benzinturizmus már ellátásbiztonsági kockázatokat okozott a durva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés