Előfizetői tartalom

Szankciók: az EU teljesíti Orbán Viktor újabb követelését

Portfolio
Kirill pátriárkát, az orosz ortodox egyház fejét Magyarország tiltakozása után kiveszik az Oroszország elleni EU-szankciók legutóbbi csomagjából – mondta három diplomata az Euronews-nak. Az új szankciós csomag azért akadt el, mert Magyarország tiltakozott Kirill miatt. Az EU engedett Orbán Viktor nyomására, hogy az olajembargós csomag elfogadása haladjon.

Brüsszel azzal vádolja Kirill pátriárkát, hogy támogatja az ukrajnai inváziót, és propagandistája Vlagyimir Putyin rezsimjének. Kirill május elején tartott prédikációjában kijelentette, hogy "Oroszország soha nem támadott meg senkit", és "nem akarunk háborúzni". Az Európai Unió ezért őt is szankciónálni akarta az újabb csomagjában. Tegnap este derült ki, hogy véglegesíteni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés