Előfizetői tartalom

Ítéletet mondtak a 2023-as költségvetésről

Portfolio
A Költségvetési Tanácsnak a jövő évi költségvetésről szóló törvényjavaslatra nézve "nincsenek olyan alapvető ellenvetései", amelyek indokolnák a tervezettel kapcsolatban az egyet nem értés jelzését - így szól a KT értékelésének legfontosabb mondata, amelynek megfogalmazása azért sugall némi távolságtartást, óvatosságot. Nem véletlenül, ugyanis az intézmény észrevételeiből kiderül, hogy hiányérzete azért akad a dokumentummal kapcsolatban.

Magát a 2023-as költségvetést a szakmai közvélemény még nem láthatta, így sok minden (például az alapul vett gazdasági pálya) a KT értékelő dokumentumából derül ki. Bizonytalan környezet A tanács finoman utal rá, hogy a felvázolt makrogazdasági pálya (ami a várt költségvetési bevételeket és kiadásokat is alapvetően meghatározza) sok kockázatot hordoz. A 4,1 százalékos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés