Előfizetői tartalom

Rendkívül fontos számok derültek ki az új különadókról

Portfolio
A kormány átadta a 2023-as költségvetésről szóló törvényjavaslatot a Költségvetési Tanácsnak, amely véleményezte azt. Arról már beszámoltunk, hogy még a KT véleménye szerint is több sebből vérzik a jövő évi büdzsétervezet kiadási oldala, most viszont azt mutatjuk be, milyen számokat vár a kormány a különadó-emelésekből. Ha összeadjuk a Tanács által részletesen felsorolt különadó-bevételi tételeket, akkor 1600 milliárd forint feletti összeget kapunk, vagyis a kormány jövőre is gigantikus összeget von el az érintett ágazatoktól. A 2023-as költségvetés érdekessége, hogy 300 milliárd forintos bevétellel számol az állami ingatlanok értékesítéséből, ugyanakkor nem részletezi, hogy ez hogy jön össze.

Zajlik a 2023-as költségvetés kidolgozása, a dokumentumról már a Költségvetési Tanács is véleményt mondott, és a széles nyilvánosság számára kedden válik ismertté a dokumentum, amikor Varga Mihály hivatalosan is beterjeszti a parlamentnek. A KT véleményéről ezekben a cikkünkben számoltunk be: Kapcsolódó cikkünk 2022. 06. 03. Ítéletet mondtak a 2023-as költségvetésről...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés