Előfizetői tartalom

Négynapos munkahét: példátlan méretű emberkísérlet zajlik

Portfolio
Hétfőtől több ezer brit munkavállaló kezdi meg a négynapos munkahét kipróbálását. Mintegy 70 vállalat vesz részt a világ legnagyobbnak tartott kísérleti programjában, amely a következő hat hónap során a munkamódszerrel foglalkozik. A kísérletet egy olyan csoport szervezte, amely a rövidebb munkahét mellett kampányol úgy, hogy a bérek sem csökkennek - számolt be a BBC.

A kísérlet során a munkavállalók a szokásos munkaidejük 80%-áért 100%-os fizetést kapnak, azzal a céllal, hogy produktívabbak legyenek. Az oxfordi és cambridge-i egyetemek tudósai, valamint az amerikai Boston College szakértői az Autonomy nevű agytröszt partnerségével fogják irányítani a kísérletet. A kísérletben az irodai szoftverfejlesztőktől kezdve a munkaerő-közvetítő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés