Előfizetői tartalom

Sosem gondoltuk volna, de ez is egyre nagyobb luxussá válik

Portfolio
Drasztikus áremelkedés tapasztalható a nyomtatott könyvek piacán, már kevés könyv érhető el 3000 forint alatt. Európa papírhiánnyal küzd, és a kiadók árszabását nem könnyíti meg az energiaárak ugrásszerű növekedése sem. A nyomdai szakemberek nem számítanak helyzet rövid vagy középtávú javulására, amelyet a vásárlók is érezhetnek majd pénztárcájukon. Ezen problémákra olcsóbb és fenntarthatóbb megoldást jelenthetne az e-könyvek terjesztése, azonban ez a piac jóval összetettebb, mint azt elsőre gondolnánk. Cikkünkben kiadók képviselői beszélnek a könyvpiacot érintő kihívásokról, valamint arra is válaszokat kaptunk, hogy miért nem juthatunk olcsóbban e-könyvekhez.

Sárközy Bence, a Libri Kiadói Csoport ügyvezető igazgatója a Portfolio érdeklődésére ismertette, hogy a könyvek kereskedelmi árának emelkedése nem csupán a 2022-es drágulás léptéke miatt van, hanem inkább az elmúlt 6–8 hónapban történt folyamatos alapanyag- és nyersanyag-áremelkedés miatt, és ez szerinte előre láthatóan nem ért még véget. Mostanra jutott odáig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés