Előfizetői tartalom

A Világbank szerint nagyon sötét idők jönnek: 10 évnyi szenvedés várhat a világra

Portfolio
A Világbank kedden 1,2 százalékponttal, 2,9%-ra csökkentette a 2022-re vonatkozó globális növekedési előrejelzését, arra figyelmeztetve, hogy Oroszország ukrajnai inváziója súlyosbította a COVID-19 járvány okozta károkat, és számos országot recesszió fenyeget - idézi a szervezetet a Reuters. A Világbank szerint a visszafogott növekedés valószínűleg az egész évtizedben fennmarad a világ nagy részén tapasztalható gyenge beruházások miatt.

Az ukrajnai orosz invázió fokozta a világgazdaság lassulását, amely most "a gyenge növekedés és a megemelkedett infláció elhúzódó időszakába" léphet - áll a Világbank Világgazdasági kilátások című jelentésében. David Malpass, a Világbank elnöke szerint a globális növekedési kilátásokat rontotta a háború, a COVID-19 újabb kínai zárlatai, az ellátási láncok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés