Előfizetői tartalom

Megérkezett a vágtató infláció Magyarországra, de ez még nem a vége

Az áprilisi 9,5 százalékról májusban szinte biztosan a lélektani 10 százalékos határ fölé emelkedett az infláció Magyarországon. Ez azonban még nem jelenti, hogy tetőzött volna az áremelkedési ütem, a következő hónapokban jó eséllyel láthatunk majd ebben az évezredben még nem tapasztalt inflációt. Az is egyre biztosabbnak tűnik, hogy éves átlagban sem ússzuk meg a kétszámjegyű áremelkedést.

Nincs megállás az áremelkedésben Már áprilisban megközelítette a 10 százalékos lélektani határt a magyar inflációs ráta, ez több mint húsz éve, 2001 júniusa óta nem látott csúcsot jelentett. Várhatóan folytatódik az emelkedő tendencia még néhány hónapig, Virág Barnabás, az MNB alelnöke a múlt héten már arról beszélt, hogy májusban 10,5% körül lehetett az áremelkedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés