Előfizetői tartalom

Behúzza a kéziféket a magyar gazdaság, nagyon kell figyelni a bérnövekedésre

Portfolio
A 2021-es 7 százalék feletti növekedési ütem az idén 4 százalékra lassulhat a magyar gazdaságban, 2023-ban pedig még innen is lassíthat 2,5 százalékra – olvasható a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) szerdán megjelent friss előrejelzésében. A nemzetközi szervezet szerint az infláció csak lassan csökkenhet az idei csúcs után, nagyon kell figyelni a béremelkedések ütemére, hogy a várakozások horgonyzottak maradjanak.

A következő két évben továbbra is a belső kereslet lehet a magyar gazdaság növekedésének legfontosabb motorja, miközben a munkaerőpiac feszes maradhat, ami további felfelé ható nyomást jelent a bérek szempontjából. Ez pedig a magas élelmiszer- és energiaárakkal együtt az év végéig magasan tarthatja az inflációt – hangsúlyozza az OECD. Jövőre is csak lassan csökkenhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés