Előfizetői tartalom

Szédületes ütemben romlik a magyar külkereskedelmi mérleg

Portfolio
Áprilisban is érdemben meghaladta az import euróban számított értéke az exportét, miután a tartósan magas energiaárak drasztikus mértékben emelik az importszámlát. A behozatal emelkedését a kifejezetten erős belső kereslet is támogatja, ami szintén hozzájárul a külkereskedelmi mérleg romlásához. Egy hónap alatt 475 millió eurós hiány keletkezett a külkereskedelemben a KSH adatai alapján, az elmúlt 12 hónap deficitje meghaladja a 2500 millió eurót.

Nem állt meg a hazai külkereskedelmi mérleg romlása áprilisban. Miután az export euróban számított értéke 12%-kal, az importé 21%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál, így ebben a hónapban is hiány alakult ki a külkereskedelemben. Áprilisban 475 millió euró volt a termék-külkereskedelmi hiány, az elmúlt 12 hónapban pedig meghaladja a 2,5 milliárd eurót a deficit....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés