Előfizetői tartalom

Elárulta Varga Mihály, hogy mire költik a devizakötvényekből befolyó pénzt

Portfolio
„Magyarország sikeresen bocsátott ki kötvényeket 3 milliárd dollár és 750 millió euró értékben”, amelyet „Magyarország stabilitásának megőrzésére, előtörlesztésre, és a pénzügyi tartalékok növelésére használjuk” – hangsúlyozta a tegnapi devizakötvény-kibocsátások eredményeiről készített ma reggeli rövid Facebook-videóban Varga Mihály.

A pénzügyminiszter rámutatott, hogy „a befektetők a háború ellenére is bíznak a magyar gazdaságban” és „a magyar kötvények iránt kétszeres volt a kereslet”. Amint azt a részletes adatok alapján ma reggel megírtuk: mintegy 6,7 milliárd eurónyi volt az összes vételi ajánlat és ezeket, illetve a hozamelvárásokat látva végül az adósságkezelő 3,5 milliárd euró körüli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés