Előfizetői tartalom

Kiderült: nem tolongtak a külföldi befektetők az új magyar devizakötvényekért

Portfolio
Megvannak az új magyar devizakötvények főbb kibocsátási adatai, amelyekből az látszik, hogy a korábbi kibocsátásoknál visszafogottabb volt a befektetői érdeklődés és tágultak a felárak is. Bizonyára ez az oka annak, hogy a minap megteremtett, legfeljebb 4,5 milliárd eurónyi új forrásbevonási keretből végül az Államadósság Kezelő Központ csak 3,5 milliárd euró körüli keretet töltött ki. Frissítés! Időközben Varga Mihály pénzügyminiszter, illetve az Államadósság Kezelő Központ is bejelentette a devizakötvény-kibocsátások eredményét, amelyeket összedolgozva ebben a cikkben írtunk meg.

A tegnapi aukciók nyomán a három új magyar új devizakötvénynek megszülettek a kibocsátási adatai, amelyek a Reuters IFR News szerint az alábbiak lettek: A 7 éves dolláralapú papírra végül 3,4 milliárd dollárnyi ajánlatot nyújtottak be a befektetők, és ennek nyomán a felár 240 bázispont lett a 7 éves dollár kötvényhozam felett, ami 3,06% körül jár jelenleg. (Az indikatív...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés