Előfizetői tartalom

Kiszivárgott: a kettős üzemanyagár rendszer felfüggesztését kéri az EU Magyarországtól

Portfolio
A külföldi rendszámmal, illetve forgalmi engedéllyel rendelkező gépjármű tulajdonosok számára diszkriminatív lehet a magyarországi üzemanyagár-rendszer, ezért annak felfüggesztését kérte szerdai levelében az indokok tisztázásáig Palkovics László technológiai és ipari minisztertől Thierry Breton uniós ipari biztos – tudta meg a Reuters, amely betekintést is kapott a levélbe.

Azzal, hogy a május végén bejelentett magyar üzemanyagár-rendszer kockázatos lehet az uniós jog szempontjából, maga a kormány is számolt, eleve úgy igyekezett kialakítani a szabályokat, hogy ezt a kockázatot csökkentse. De már június elején voltak olyan vélemények, hogy fogyasztóvédelmi és uniós szabályozási szempontból védhetetlennek tűnik a magyar helyzet és már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés