Előfizetői tartalom

Tömeges lövöldözések az Egyesült Államokban, szigorítanák a fegyvervásárlás szabályait

MTI
A félautomata fegyverek vásárlásának alsó korhatárát 21 évre felemelő törvényjavaslatot fogadott el az amerikai képviselőház szerdán késő este az elmúlt hetek több tucat halálos áldozatot követelő tömeges lövöldözéseire válaszul, amelyek elkövetői több esetben is 21 évnél fiatalabb személyek voltak - jelentette a Newsweek című amerikai hetilap magyar idő szerint csütörtökön.

A mérsékelt baloldali-liberális hetilap online tudósítása szerint a Protecting Our Kids Act (Védjük meg a gyermekeinket, POKA) nevű jogszabály-javaslat előírja a lőfegyverek biztonságos tárolását, továbbá igyekszik visszaszorítani a törvénytelen fegyverkereskedelmet is.     A törvényjavaslat új, szövetségi szintű bűncselekményként határozza meg a nagymennyiségű...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés