Előfizetői tartalom

Itt vannak az okok, amiért mindenkinek négynapos munkahét kellene

Portfolio
Az elmúlt hetekben ismét felélénkült a rövidebb munkahét lehetőségéről szóló párbeszéd, vélhetően a példátlan méretű brit "emberkísérlet" kapcsán, aminek keretein belül több ezer brit munkavállaló és mintegy 70 vállalat kezdi meg a négynapos munkahét kipróbálását. A téma eredetileg a koronavírus-járvány alatt került a reflektorfénybe, és egyes kísérleti projektek, mint például itthon a Magyar Telekomé is, nem terveznek bércsökkentést, amennyiben a négynapos munkahét alatt is sikerül fenntartani a megfelelő termelékenységi szintet. A davosi fórumon felszólaló miniszterek és nagyvállalati vezetők szerint pedig nem csak a termelékenység fenntartása és növelése, de számos egyéb előny is származhat a négy napos munkarendre való áttérésből.

Fókuszban a négynapos munkahét A koronavírus-járvány kitörése óta egyre többet hallani a négynapos munkahét koncepciójáról, világszerte ígéretes eredményekkel kísérleteznek a rövidebb munkahét bevezetésével. A legfrissebb kezdeményezésekről épp a héten számoltunk be: hétfőtől több ezer brit munkavállaló kezdte meg a négynapos munkahét kipróbálását, a világ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés