Előfizetői tartalom

A légkondira rámegy a gatyánk is: vagy megsülünk vagy anyagilag égünk le

Portfolio
Még be sem köszöntött az elviselhetetlen nyári forróság, de már most elég kellemetlen a meleg, ilyenkor általában sokak fejében megfordul, hogy talán egy fokkal kellemesebb lenne valamilyen légkondicionáló mellett létezni. A piacon számos berendezés található attól függően, hogy kinek mit enged meg a pénztárcája, merthogy ennek a terméknek is bőven megszaladt az ára. Az utóbbi időszakban tapasztalható gazdasági hatások – az ellátási láncok felborulása a pandémia alatt, egyes alapanyagok beszerzési nehézsége, illetve hiánya – jellemzően áremelkedést hoztak  a légkondicionáló készülékek piacán is. Tavalyhoz képest emelkedett a berendezések ára, többe kerül a telepítéshez szükséges rézcső és a munkadíjak növekedése is drágább lett. Ahogy sok más terméknél itt sem minden kizárólag a márka vagy az ár, egyéb szempontokat is figyelembe kell venni mielőtt az ember egy ilyen beruházásnak adja meg magát. Érdemes előre gondolkodni, mivel a beszerelésre várni kell, hiába drága, a klímák iránt nem csappant meg kereslet, amelyet az otthonfelújítási program is hajtja, hiszen a telepítés akár 50 százaléka is visszaigényelhető az államtól.

A Portfolio megkeresésére a Daikin közölte, hogy az előző gazdasági évhez képest (2022. ápr. 1. előtt) a forint-euró árfolyamváltozástól függetlenül a lakossági split klímák árai mintegy 15%-kal emelkedtek, ami átlagosnak mondható a piacon, hiszen a többi klímagyártó szintén hasonló mértékű emeléseket volt kénytelen végrehajtani. A forint-euró árfolyamának változása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái