Előfizetői tartalom

Drágább lesz idén a grillparty, szárnyal az élelmiszerek ára, de van egy jó hírünk is!

Portfolio
Minden bizonnyal már senkinek nem okoz meglepetést, ha tavalyhoz képest magasabb árakkal találkozik egy-egy bevásárlás során. A háttérben a szálakat számos tényező mozgatja, például a termelői árak, amelyek jelentősen megszaladtak a zöldségek és gyümölcsök esetében is, az import dinnyéért többet kérnek tavalyhoz képest, ugyanakkor a kínálat bővülésével május végére a hazai termesztésű szamóca termelői ára mérséklődött. Brutális emelkedés tapasztalható a gabona- és ipari növényeknél is, ezzel párhuzamosan nőtt a hús feldolgozói értékesítési ára is.

Brutális emelkedés a gabona- és ipari növényeknél Az Agrárközgazdasági Intézet adatai szerint Magyarországon május harmadik hetében az étkezési búza áfa és szállítási költség nélküli termelői ára tonnája 136 ezer forint volt, ez 88 százalékos emelkedés az egy évvel korábbihoz képest. A takarmánykukorica ára 47 százalékkal emelkedett, tonnánként 121,7 ezer forintba...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés